Євросоюз знову нагадав Україні про умови підписання Угоди про асоціацію

18 лютого 13:40

ЄС ще раз відзначив ці умови: забезпечення відповідності виборів міжнародним стандартам, рішення питання вибіркового правосуддя, а також проведення реформ.

 

Євросоюз знов заявляє про свою готовність підписати з Україною Угоду про асоціацію при виконанні визначених раніше умов.

Про це йдеться у висновках Ради ЄС щодо політики Східного партнерства, схвалених у понеділок у Брюсселі в ході засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ.

"Посилаючись на свої висновки щодо України від 10 грудня 2012 року, Рада знову заявляє про свою прихильність підписати, можливо, до Вільнюського саміту (запланований на листопад 2013 року - ред.), Угоду про асоціацію, в тому числі в частині глибокої і всеосяжної зони вільної торгівлі, як тільки українська влада продемонструє певні дії і відчутний прогрес у трьох ключових областях", - йдеться у висновках.

ЄС ще раз відзначив ці умови: забезпечення відповідності виборів міжнародним стандартам, рішення питання вибіркового правосуддя і запобігання його повторенню, а також проведення реформ, закладених у спільно узгодженому порядку денному про асоціацію.

При цьому ЄС знову підтвердив, що після підписання Угода може застосовуватися в певних її частинах. !zn

Читайте також:

У Німеччині назвали "можливо, помилковою" думку про прохолодність Євросоюзу до України

Янукович впевнений у підписанні асоціації з ЄС