Євросоюз стурбований здоров'ям Луценка

30 сiчня 14:45

ЄС закликав українську владу взяти на себе відповідальність за ситуацію зі здоров'ям Луценка, а також за ті ризики, які створюються у зв'язку з його поверненням у колонію.

 

Європейський Союз стурбований ситуацією з раптовим етапуванням екс-глави МВС України Юрія Луценка з київської клініки у колонію і закликає українську владу взяти на себе відповідальність за його стан здоров'я.

"Ми дуже уважно стежимо за розвитком подій навколо Юрія Луценка. Новина про те, що його сьогодні несподівано відвезли з лікарні у в'язницю, нас стурбувала", - йдеться в офіційній позиції ЄС з цього приводу.

ЄС підкреслює, що Луценка виписали з лікарні з проблемами зі здоров'ям, при цьому не повідомили про це його родичам. "Ми закликаємо органи української влади взяти на себе відповідальність за гуманітарні аспекти і ситуацію зі здоров'ям пана Луценка, а також за ті ризики, які створюються у зв'язку з його поверненням в колонію", - йдеться в заяві.

- Луценку не дали закінчити курс реабілітації і відправили в колонію

Крім того, Євросоюз закликає українську владу дозволити Луценку контактувати з родичами і захистом, включаючи їхні особисті візити до ув'язненого. "Ми будемо і далі уважно стежити за ситуацією навколо Луценка", - заявили в ЄС.

Там також звернули увагу на важливість висновків Ради міністрів ЄС від 10 грудня 2012 року, у яких ідеться про необхідність знаходження Україною вирішення ситуації з політично мотивованими кримінальними справами.

Як відомо, 23 січня Юрія Луценка прооперували у київській клініці - йому видалили поліпи з кишечника. Післяопераційний матеріал був переданий лікарями на гістологію. Результати очікуються через 10 днів, після чого повинні були вирішити, чи робити другу операцію. Луценко проходив курс реабілітації.

30 січня екс-голову МВС Юрія Луценка вивезли з київської лікарні "Оберіг" до Менської колоніъ. Екс-міністра внутрішніх справ етапували без проведення другої операції і закінчення курсу реабілітації !zn

Читайте також:

У Луценка виявили три відкриті виразки шлунка

Луценку не дали закінчити курс реабілітації і відправили в колонію

Луценку може знадобитися друга операція