Європарламент продовжив співпрацю з Верховною Радою до 2019 року

20 квiтня 14:44

Представники Європарламенту нагадали українським депутатам про важливість діалогу між більшістю і опозицією.

 

Європейський парламент продовжив до 2019 року співпрацю з Верховною Радою в рамках меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю.

"Європейський парламент підтримав продовження співпраці з українським парламентом на весь строк Європейського парламенту до 2019 року. І хочу передати вам цей меморандум", - повідомив глава комітету Європарламенту в закордонних справах Елмар Брок на спільному брифінгу зі спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм та координатором програми Європарламенту щодо підвищення інституційної спроможності Верховної Ради Петом Коксом у Києві.

Він зазначив, що дискусія на зустрічі в форматі "Діалогу Жана Моне" показала, наскільки складно змінювати усталені, традиційні стосунки в парламенті між більшістю і опозицією, а так само змінювати відносини між парламентом і урядом.

"Важливо пам'ятати, що опозиція – це уряд завтрашнього дня. Але ті, хто при владі сьогодні, напевно, опиняться в опозиції завтра. Таким чином, обидві частини парламенту зацікавлені в його реформі", - сказав Брок.

Нагадаємо, що у вересні 2015 року місію Євросоюзу, яка займається підготовкою "дорожньої карти" реформ для Верховної Ради України, очолив екс-президент Європарламенту Пет Кокс.