Європарламент продовжив місію Кваснєвського-Кокса в Україні

06 лютого 20:29

Представники Європи Кваснєвський і Кокс продовжать свої зусилля щодо звільнення з в'язниць представників української опозиції.

 

Конференція президентів Європарламенту вирішила продовжити Місію ЄП в Україні на чолі з колишнім президентом Європарламенту Петом Коксом і екс-президентом Польщі Олександром Кваснєвським. Про це заявив на брифінгу в Страсбурзі після конференції президент Європарламенту Мартін Шульц.

"Ми домовилися, що місія повинна бути продовжена. Конференція президентів одноголосно вирішила, що ці дві людини повинні продовжити вживати необхідні кроки для поліпшення юридичної ситуації і щоденних умов життя не тільки Юлії Тимошенко, але і всіх інших людей (які знаходяться в ув'язненні)", - сказав президент Європарламенту.

Він також зазначив, що Європарламент планує продовжити прямі контакти з українським урядом, депутатами і судовими інститутами з метою виконання завдань місії, які полягають, зокрема, в поліпшенні умов утримання ув'язнених в Україні, а також підвищенні рівня їх захисту без втручання в політику.

Як повідомлялося, у травні 2012 року президент Європарламенту Мартін Шульц і прем'єр-міністр України Микола Азаров домовилися про створення спеціальної моніторингової місії Європарламенту під керівництвом Пета Кокса і Олександра Кваснєвського для вивчення ситуації щодо колишніх членів уряду, зокрема, колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Місія Європарламенту працює з червня 2012 року. !zn

Читайте також:

Євроспостерігачі Кокс і Квасьнєвський підготують доповідь у справах Тимошенко і Луценка до 9 січня

Європейських спостерігачів пустили до Тимошенко

Екс-президент Польщі Кваснєвський прибув на суд Іващенка

Кваснєвський: Ситуація в Україні ще складніша, ніж у 2004 році