Євродепутат попередила, що санкції проти української влади не за горами

06 березня 21:24

У Європі вже є досвід з іншими країнами, де було зловживання політичною владою у боротьбі з політичними опонентами.

 

Депутат Європейського парламенту Ребекка Хармс заявляє про можливість введення візових санкцій проти представників уряду України у разі продовження використання судової системи у політичних цілях.

"У разі зловживання судовою владою ми можемо дійти до того, що будемо вживати особливих заходів проти членів українського уряду, як, наприклад, заборона в'їзду. У нас вже є досвід з іншими країнами, де було зловживання політичною владою у боротьбі з політичними опонентами. Ми повинні про це подумати", - сказала Ребекка Хармс в ефірі "5 каналу", повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

За її словами, вибіркове правосуддя є найвідомішою проблемою України. "По всій Європі, у всьому світі справи Луценка і Тимошенко набули широкого розголосу. Зараз увага стане ще більш пильною", - переконана вона.

"Після саміту "Україна-ЄС" я сподівалася на покращення ситуації, тому що з української сторони були певні заяви, що буде краще ставлення не тільки до Тимошенко, але і до Луценка. Замість цього ми бачимо порушення несправедливої справи проти Власенка. Це так нерозумно і особливо для майбутнього України, тому що в угоді про асоціацію ми закладаємо фундамент для кращого економічного і демократичного розвитку всіх українських громадян. Ми дійсно намагаємося побудувати дорогу в майбутнє і тепер ця справа проти Власенка... Це проти угоди про асоціацію", - заявила Ребекка Хармс.

Євродепутат додала, що обов'язково проінформує про останні події в Україні всіх колег з інших фракцій. "Якщо пан Власенко потрапить в ув'язнення, я не бачу жодних шансів на те, що буде підписано угоду про асоціацію", - резюмувала вона.

Як повідомлялося, 6 березня Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) позбавила депутатських повноважень народного депутата фракції "Батьківщина" Власенка.

Цим рішенням ВАСУ задовольнив позов голови Верховної Ради Володимира Рибака про дострокове припинення депутатських повноважень цього парламентарія.

Позов спікера парламенту до суду аргументувався сумісництвом Власенком депутатських повноважень і адвокатської діяльності.

Власенко виступає захисником екс-прем'єра України Юлії Тимошенко у низці справ. !zn

Читайте також:

Яценюк і Кличко назвали позбавлення Власенка мандата спецоперацією зі знищення опозиції

Вищий адмінсуд позбавив Власенка депутатських повноважень

"Батьківщина" у четвер заблокує Раду через Власенка

Єврокомісар Фюле сумнівається, що позбавлення Власенка мандата - це європейський шлях