ЄС сподівається підписати і ратифікувати угоду про асоціацію з Україною до листопада

25 лютого 15:47

Євросоюз сподівається підписати і ратифікувати Угоду про асоціацію, що включає глибоку і всеохоплюючу зону вільної торгівлі, до саміту Східного партнерства у Вільнюсі, як визнання європейського вибору України.

 

Президент Ради ЄС Херман ван Ромпей заявляє про готовність підписати і ратифікувати з Україною Угоду про асоціацію, визнаючи її європейські устремління, ще до саміту "Східного партнерства" у листопаді.

"ЄС сподівається підписати і ратифікувати Угоду про асоціацію, що включає глибоку і всеохоплюючу зону вільної торгівлі, до саміту Східного партнерства у Вільнюсі, як визнання європейського вибору України", - заявив він у понеділок, 25 лютого у Брюсселі на прес-конференції, яка відбулася після закінчення саміту Україна-ЄС.

Як повідомлялося, проведення саміту ЄС і "Східного партнерства" заплановано на листопад поточного року у Вільнюсі.

Нагадаємо, що зустріч у вузькому колі президента України Віктора Януковича з президентами Ради ЄС Ромпеєм і Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу саміту Україна-ЄС значно затягнулася. Так, закрита зустріч тривала набагато довше, ніж передбачено регламентом: замість запланованих 20 хвилин, президенти спілкувалися більше двох годин.

Після цього відбулося пленарне засідання саміту Україна-ЄС.

Зазначимо, що з нагоди проведення саміту опозиційні активісти провели акцію проти дій влади, яка використовує свободу ув'язнених лідерів опозиції як предмет торгів за членство в Євросоюзі.

Крім того, депутати Верховної Ради з фракції "Батьківщина" Андрій Павловський і Олександр Бригинець намагалися провести пікетування будівлі Ради Європи у Брюсселі. !zn

Читайте також:

Янукович проговорив з Ромпеєм і Баррозу більше 2-х годин замість 20 хвилин

У Єврокомісії сподіваються на прорив у відносинах з Україною

Азаров звинуватив опозицію у перешкоджанні євроінтеграції України

Фюле привітав ухвалення розблокованою Радою заяви про євроспрямування