ЄС підганятиме реформи в Україні - МЗС Польщі

23 квiтня 08:56

Євросоюз буде чинити тиск на Україну, щоб вона реалізувала економічні і політичні реформи якомога швидше.

 

В України є час до кінця травня для прискорення реалізації економічно-політичних реформ і Євросоюз буде постійно нагадувати про це Києву. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

За словами польського міністра, це необхідно для того, щоб восени ЄС підписав Угоду про асоціацію, яка наблизить Україну до Євросоюзу.

"На поліпшення ситуації у Києва є час до кінця травня. Протягом найближчих тижнів ЄС буде Україні про це нагадувати", - підкреслив Сікорський.

У Києві ми зробимо перегляд усіх аспектів, які можуть полегшити або ускладнити підписання угоди з Україною і якомога більше прискорити набуття чинності, принаймні, її торговельної частини. Ми будемо мотивувати українську владу, щоб вона прискорила темп реформ, на даний час це головне", - додав глава МЗС Польщі.

При цьому він зазначив, що "клімат у взаєминах Брюссель-Київ" покращав після того, як президент Віктор Янукович помилував колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. В той же час Сікорський зазначив, що екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко залишається за ґратами.

Раніше посол ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що Україна до травня повинна почати виконання вимог Європейського Союзу щодо підписання Угоди про асоціацію.

На думку деяких вітчизняних експертів, влада буде тягнути з виконанням вимог ЄС до листопада - саміту Східного партнерства. !zn