ЄС готовий ввести нові санкції проти РФ - проект рішення саміту ЄС

10 грудня 13:11

Євросоюз вимагає дотримання Росією мінських домовленостей.

 

Євросоюз готовий надати більше грошей Україні і накласти додаткові санкції на Росію, якщо це буде необхідно, сказано в проекті рішення саміту ЄС, текст якого посилається EUobserver.

"Європейська рада готова прийняти подальші заходи в разі необхідності", - йдеться в документі, попередній текст якого був схвалений послами країн ЄС 8 грудня.

Також у документі сказано, що "ситуація в Східній Україні продовжує викликати сильне занепокоєння, і ЄС настійно закликає обидві сторони до реалізації угоди про припинення вогню від 5 вересня". Лідери ЄС також гарантують підтримку України у процесі реформ. Також нагадується, що нещодавно Євросоюз виділив Україні 500 млн. євро і готовий надати ще кошти, якщо вважатиме це за необхідне.

Крім цього, сказано, що країни ЄС планують розширити обмеження на інвестиції в економіку Криму 15 грудня, за три дні до саміту Євросоюзу.

Раніше Польща закликала ЄС готуватися до третього раунду санкцій проти Росії.

Також 9 грудня Меркель загрожувала Москві новими санкціями. За словами Меркель, анексувавши Крим, Росія порушила міжнародне право, і в даний час вона також намагається зробити сусідні країни своєю сферою впливу.