Єфремов запропонував опозиції разом подумати, від яких пільг відмовитися

15 квiтня 13:33

Єфремов вважає, що представники всіх фракцій повинні спільно вирішити, які ліквідувати пільги і після цього гарантовано будуть голоси, щоб цей законопроект прийняли.

 

Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов пропонує створити робочу групу щодо розробки законопроекту, яким буде скасовано низку депутатських пільг. Про це він заявив під час засідання Погоджувальної ради.

"Там, де у нас є загальна воля щодо ухвалення рішення, треба зібрати групу з представників усіх фракцій. Вони розглядають всі законопроекти, які подані з ліквідації пільг, виробляють остаточний варіант, узгоджений зі всіма і його підписують представники всіх фракцій", - запропонував Єфремов.

- Україна лідирує серед європейських держав за кількістю депутатських пільг

На його думку, після цього гарантовано будуть голоси, щоб цей законопроект прийняли і скасувала пільги, які депутати вважають за необхідне скасувати.

Раніше повідомлялося про те, у бюджеті на 2013 рік не передбачені кошти на будівництво і придбання житла для народних депутатів. Про це повідомив заступник голови регламентного комітету Андрій Пишний.

Один депутат обходиться бюджету у 2039 гривень на день. У цю суму включено зарплати народних депутатів та їхніх помічників, витрати на проїзд депутата, зокрема на дешеві перельоти, лікування, путівки у санаторій, телефонний зв'язок, проживання у готелі та навіть канцелярське приладдя.

Раніше повідомлялося про те, що українські депутати мають найбільші пільги у світі - ЗМІ порівняли, де вигідніше бути народним обранцем: в Україні або на Заході. Українські народні депутати отримують значно менше, ніж в Європі, зате вони - чемпіони світу з пільг.

Як відомо, депутати повернули собі пільги, від яких відмовилися у 2012 році. Після чого прем'єр Микола Азаров заявив, що депутатські пільги обходяться бюджету не так уже й дорого. !zn

Читайте також:

Цього року Рада вирішила залишити депутатів без пільгових квартир

Королевська має намір скоротити пільги депутатам

Депутати запропонували скасувати пільги спікерам парламенту і екс-президентам

Один депутат обходиться бюджету в 2039 гривень на день