Єфремов вважає питання повернення мандата Власенку безперспективним

20 березня 07:49

Регіонал вважає, що опозиція сама себе дискредитує в юридичному плані, подавши позови до суду щодо позбавлення мандата Власенка і одночасно взявши нову людину у фракцію, яка вже прийняла присягу.

 

У Партії регіонів заявляють, що питання перегляду рішення про дострокове припинення депутатських повноважень захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка не має судової перспективи.

"Сьогодні у нас вирішили низку політичних питань. Насамперед, приведення до присяги депутата фракції "Батьківщина" замість колишнього депутата Сергія Власенка саме по собі вирішує юридичну частину проблеми з приводу цього питання", - сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов на брифінгу у вівторок, 19 березня.

Він зазначив, що якщо фракція "Батьківщина" ухвалила рішення і направила нового депутата прийняти присягу замість Власенка, то "я не розумію подальші дії у судових справах (позови Власенка до суду у зв'язку з позбавленням його мандата), тому що вони самі себе дискредитують в юридичному плані".

Нагадаємо, 19 березня депутати України Олександр Козуб (фракція Партії регіонів) і Роман Стаднійчук (фракція "Батьківщина"), яких Центральна виборча комісія зареєструвала замість депутатів Андрія Веревського і Власенка, прийняли присягу у Верховній Раді.

Нагадаємо, 19 березня, під час пленарного засідання другої сесії Верховної Ради 7-го скликання прийняв присягу народного депутата України Роман Стаднійчук ("Батьківщина"), який замінив Сергія Власенка.

Як повідомлялося, ВАСУ задовольнив позов голови Верховної Ради Володимира Рибака і достроково припинив повноваження народного депутата Сергія Власенка, який є захисником екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, у зв'язку з поєднанням ним мандата народного депутата України з адвокатською діяльністю.

Власенко подав у Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) скаргу на рішення суду про дострокове припинення депутатських повноважень. Крім того, була доповнена скарга Тимошенко в частині тиску на захист екс-прем'єра. !zn

Читайте також:

Через Власенка в опозиції може з'явитися додатковий депутат

Наступники Власенка і Веревського офіційно стали народними депутатами

У "Батьківщині" назвали незаконною реєстрацію ЦВК депутата замість Власенка