Єфремов: держбюджет витратив на непрацюючий парламент 65 млн грн

06 березня 15:43

Через блокування трибуни Ради депутати не можуть розглянути низку законопроектів щодо євроінтеграції і соціальних виплат

 

Глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов констатує, що через блокування парламентської трибуни опозицією депутати не можуть прийняти законопроекти, необхідні для отримання Україною безвізового режиму з Європейським Союзом. Про це він заявив на брифінгу.

"На сьогоднішній день, на жаль, через дії нашої опозиції ми не можемо з 5 лютого розпочати роботу парламенту. Якщо не помиляюся, то вже 28 днів минуло, як він недієздатний. Хочу нагадати, що кожен день непрацюючого парламенту з урахуванням вихідних і святкових днів обходиться у 2 мільйони 300 тисяч гривень. Через блокування держава вже втратила майже 65 мільйонів гривень. І ми не прийняли жодного закону, який би міг рухати країну вперед і служити своєму народу, що, до речі, обіцяли всі без винятку депутати", - сказав Єфремов.

Як заявив політик, через непрацюючий парламент не приймаються важливі для суспільства і держави закони.

"При цьому у нас лежать дуже важливі документи, які необхідно прийняти. Приклад: для того, щоб провести індексацію пенсійних виплат, ми повинні переказати, провівши відповідну процедуру, 2 млрд 140 млн гривень. Це необхідно для того, щоб хоча б невеликі кошти, які індексуються, вчасно прийшли нашим пенсіонерам. В результаті тієї "величезної" діяльності, яку демонструють опозиціонери, ми цього не можемо зробити. Ми також не можемо підвищити виплати держави тим українцям, які мають 5 і більше дітей - такий законопроект також підготовлений. І ми не можемо провести закон про трансферне ціноутворення, який передбачає наведення ладу в оподаткуванні. Сьогодні з держави різними шляхами виводиться в офшори до 100 млрд гривень, про що всі говорять, але ми не можемо приступити до розгляду цього законопроекту", - констатує лідер регіоналів.

Єфремов звернув увагу, що через дії опозиції гальмується і процес отримання Україною безвізового режиму з ЄС.

"Якийсь час тому протягом 20 хвилин роботи ми задекларували євроінтеграційні наміри. Але всі законопроекти, які потрібно прийняти для отримання безвізового режиму, ми прийняти не можемо", - додав він.

У зв'язку з цим політик не виключив можливості силового розблокування парламенту.

"Партія регіонів повним складом була присутня і є на засіданнях парламенту, ми готові почати роботу для реалізації його основної функції - прийняття законодавчих ініціатив. Але гнати в шию депутатів, які цього робити не хочуть, а тільки блокують трибуну, нам не хотілося б. Ми повинні показати інше обличчя нашого парламенту. Нам не хотілося б смішити цивілізований світ картинками з українського парламенту, де нас підносять, як циркову виставу. І ми не хочемо, щоб нас представники опозиції втягували в цю ситуацію. Однак якщо для ухвалення законів знадобиться, ми це зробимо", - резюмував нардеп.!zn