Яворівського, який назвався Чечетовим, видалили із зали суду

13 лютого 16:20

Коли суддя попросила депутата Володимира Яворівського назвати своє прізвище, він сказав: "Михайло Чечетов".

 

Слідчий суддя Печерського райсуду Києва Оксана Царевич розпорядилася видалити народного депутата Володимира Яворівського (фракція "Батьківщина") із зали суду, де проходять слідчі дії в рамках розслідування вбивства депутата Євгена Щербаня.

Під час оголошення постанови про стягнення з Юлії Тимошенко штрафу за неповагу до судді присутні в залі засідання парламентарії почали несхвально і емоційно висловлюватися на адресу Царевич.

Яворівський обурено сказав, звертаючись до судді, що "такий суд, як ви, можна не поважати", у відповідь слідчий суддя кілька разів зробила йому зауваження і попередила про те, що видалить з зали.

Коли Царевич попросила Яворівського назвати своє прізвище, він сказав "Михайло Чечетов".

Після оголошення постанови про притягнення до адмінвідповідальності захисника екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Сергія Власенка і стягнення з нього штрафу у залі засідання знову почався безлад: присутні народні депутати бурхливо відреагували на таку постанову.

Яворівський, звертаючись до судді, представився вже своїм ім'ям і сказав, що видаляти його із зали не треба. Він сам залишає залу засідання, бо йому неприємно там перебувати.

Царевич знову намагалася зробити зауваження присутнім, а потім досить різко повідомила, що суд постановляє видалити із зали всіх осіб, які не є учасниками процесу та представниками ЗМІ. !zn

Читайте також:

Тимошенко оштрафували на 17 тис. грн за неповагу до суду

Слідом за Тимошенко на 17 тис грн оштрафували Власенка