Яценюк шкодує, що створював конкуренцію Тимошенко на президентських виборах 2010 року

27 грудня 20:33

Яценюк зізнався, що не міг собі навіть уявити, що Тимошенко буде сидіти в тюрмі. Вона сама, каже, у це не вірила.

 

Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив, що на президентських виборах 2015 року демократичні політичні сили повинні будь-що висунути лише одну – консолідовану кандидатуру. Він висловив жаль з того приводу, що на попередніх виборах президента створював конкуренцію Юлії Тимошенко і у майбутньому не планує ставати на ті ж самі граблі.

«Вибори 2010 року показали, що наша спільна опозиційна конкуренція призвела до того, що виграла неконкурентна особа – президент Янукович. І тому конкуренція на виборах 2015 року означає знову перевагу президента Януковича», – сказав Яценюк в інтерв’ю ТВі.

Окрім іншого опозиціонер зазначив, що пішов у політику, будучи людиною освіченою та інтелігентною, аби зробити життя кращим. «Звичайно, воно інколи вже так дістає, що думаєш – шляк би його трафив, треба чимось іншим зайнятися. І дуже важливо на це не піддатися. Ба якщо ти піддався – це означає, що ти здався», – сказав Яценюк.

На його думку існує певний причинно-наслідковий зв'язок між рівнем освіти, рівнем інтелекту, виховання і бажанням зробити щось для своєї країни.

«Всі освічені лідери країн приводили свої держави до успіху. І тому українська політична еліта повинна відбутися. Бо наразі в Україні бізнес-еліта, і вони не еліта, – сказав Яценюк. – Політика у нас вже дійшла до того, що не грає ролі наскільки правильні й розумні закони ти вносиш до парламенту, не так важливо, з якими тезами ти виступиш, а важливо, яку територію ти відвоюєш біля президії Верховної Ради України».

На думку Яценюка українська політика чим далі деградує. Він не задоволеним «бійцівським» початком нової парламентської каденції, оскільки виходить, що депутатам для успіху треба просто частіше ходити у спортзал, тиснути там не 80 чи 90 кілограм від грудей, а 120 кг і ще займатися кік-боксингом.

«Це просто знищує країну. От уявіть собі, якби в конгресі США була така картинка, як сьогодні в Україні, – обурився опозиціонер. – Це свідчення повної і тотальної деградації. З одного боку, мені прикро з того, як ми розпочали цей парламент – неправильно. З точки зору європейських стандартів і світових це неправильно. Але іншого виходу у нас не було».

Не втратила для «Батьківщини» актуальності і справа фальсифікації результатів парламентських виборів. Найближчим часом Яценюк обіцяє створити у Верховній раді спеціальну слідчу комісію з приводу того, хто і як рахував голоси.

«Будемо притягувати до відповідальності тих, хто були членами ДВК, ОВК. І для нас дуже важливо, щоби якщо будуть призначені повторні вибори (а я наголошую, що це повторні вибори призначені уже по тих округах, де люди реально перемогли), – заявив Яценюк. – Звичайно, ми не можемо усунутися від цього виборчого процесу і ми повинні там також брати участь. Ми повинні так само висунути єдиних кандидатів і на цих п’яти округах сконцентруватися для того, щоби перемогти». !zn

Читайте також:

Яценюка з благословення Тимошенко обрали лідером фракції «Батьківщина»

Об’єднана опозиція подумує про створення єдиної партії

Тимошенко буде єдиним кандидатом від опозиції на президентських виборах 2015 року