Яценюк розкритикував стан справ з демократією в Україні

17 вересня 10:22

Україні необхідно побудувати сильні демократичні інститути і досягти політичної зрілості, щоб стати демократичною країною, якою вона поки ще не є. Так вважає лідер опозиційної політичної партії «Фронт змін» Арсеній Яценюк.

 

«Неприйнятно, коли уряд боїться свого народу, коли не дозволяється свобода зібрань і виступів, коли влада переслідує в суді своїх конкурентів», - сказав він на 8-ій Ялтинській щорічній зустрічі «Україна і світ: спільні виклики, спільне майбутнє» в суботу, 17 вересня.

На його думку, необхідно почати з конституційної реформи, щоб відновити баланс сил у країні і посилити боротьбу з корупцією.

А. Яценюк підкреслив, що Україна має зберегти справедливі і чесні вибори, у зв'язку з чим він звернувся до європейських політиків з проханням надіслати спостерігачів на майбутні через рік парламентські вибори.

Політик також виступив на підтримку підписання поглибленої та всеохоплюючої угоди про вільну торгівлю. «Це інструмент демократизації та проведення реформ в Україні», - вважає А.Яценюк.

Нагадаємо, що майже половина (44%) опитаних Міжнародним фондом виборчих систем (IFES) не вважають, що Україна є демократичною державою.