Яценюк і "Фронт змін" підуть на вибори за списком "Батьківщини"

14 липня 12:56

Арсеній Яценюк та інші члени "Фронту змін" призупинять членство в партії і підуть на парламентські вибори в Раду-2012 за списком "Батьківщини" як безпартійні.

 

Арсеній Яценюк піде на парламентські вибори восени цього року як безпартійний, при цьому він буде головою громадської організації (ГО) "Фронт змін".

Що стосується інших членів "Фронту", вони вчинять так само. Балотуватися ж кандидати в депутати будуть за списком об'єднаної опозиції на базі Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина".

Таке рішення одноголосно прийняли в суботу, 14 липня, в Києві делегати з'їзду цієї партії, повідомляє прес-служба "Фронту змін".

Своє членство в партії кандидати в депутати припиняють до обрання в Раду, а після прийняття присяги народного депутата знову його відновлять.

На час виборчої кампанії обов'язки лідера парті "ФЗ" виконуватиме Світлана Войцеховська, керівник секретаріату партії.

У прес-службі пояснили, що рішення носить суто технічний характер, оскільки закон України "Про вибори народних депутатів України" не передбачає формування виборчих блоків.

23 квітня лідер "Фронту змін" Яценюк і лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко підписали декларацію єдності, згідно з якою партії йдуть на вибори за виборчим списком "Батьківщини". Список очолять Тимошенко і Яценюк. !zn

Читайте також:

Яценюк заявив про завершення об'єднання опозиції під прапором «Батьківщини»


Гриценко приєднався до Об'єднаної опозиції за умови персональної відповідальності її лідерів за кандидатів у депутати


Об'єднана опозиція в свої списки на виборах «тушок» брати не буде