Яценюк: 10 000 бійців внутрішніх військ готували опозиції пастку

25 серпня 05:31

Опозиційні акції на День Незалежності патрулювали внутрішні війська України.

 

Про це заявив лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк в ефірі 5 каналу.

"За нашими даними, всього нашою акцією займалося близько 10 тисяч, увага, не міліціонерів, це були внутрішні війська. Пам'ятаєте, ті, які лопатками в радянські часи розганяли мирні демонстрації в Прибалтиці", - зазначив політик.

"Завданням влади було сьогодні тільки одне: влаштувати в Києві саме те, що було на 9 травня у Львові", - підкреслив Яценюк.

За його словами, "завдання було показати, що ця опозиція не цінує людей, це дикі люди, які кидають фактично людей на те, щоб їх били, що ми здатні переломити будь-якого і що така опозиція повинна бути заборонен".

Яценюк розповів, що в планах влади було застати опозицію зненацька.

"У кінці вулиці Володимирська була заготовлена пастка. Вся міліція, всі спеціальні підрозділи, і всі внутрішні війська були заховані по одну і по іншу сторону, тобто ми були повинні прорвати ще один рубіж охорони й там би нас усіх взяли", - уточнив політик.

"Люди - це не гарматне м'ясо. Наступного разу їх було б складно покликати", - додав він.

Як відомо, на спільному мітингу опозиційних сил біля пам'ятника Тарасу Шевченку учасники акції вирішили здійснити піший хід до адміністрації президента з метою передачі Януковичу резолюції, затвердженої учасниками заходу. Там їх зупинили кілька кордонів міліції.