Януковичу вже не потрібна опозиція у Конституційній асамблеї

24 лютого 14:17

«Можливо, й непогано буде, якщо політичні партії почекають, поки фахівці напрацюють свої пропозиції і пройдуть широкі публічні дискусії», - заявив президент.

 

Президент України Віктор Янукович не бачить нічого поганого в тому, що опозиція відмовилася брати участь у роботі створеної ним Конституційної асамблеї.

«Можливо, й непогано буде, якщо політичні партії почекають, поки фахівці напрацюють свої пропозиції і пройдуть широкі публічні дискусії... Іноді корисно просто послухати розумних людей, як то кажуть, без «ток-шоу» політичних і популістської пропаганди», - сказав Янукович на урочистому зборах з нагоди 80-річчя Дніпропетровської області у Дніпропетровську у п'ятницю, 24 лютого, повідомляє його прес-служба.

Як відомо, учасники Комітету опору диктатурі (КОД) відмовилися брати участь в роботі Конституційної асамблеї. До бойкоту асамблеї закликала і Юлія Тимошенко. У свою чергу для Віктора Януковича відмова опозиції стала несподіванкою, і президент назвав це «політиканством».

Нагадаємо, що президент Віктор Янукович своїм указом №31 визначив принципи формування та організації діяльності Конституційної асамблеї. Кандидатури до її складу повинні бути подані до 16 квітня 2012 року. Асамблея складатиметься зі 100 осіб, 34 з них вносяться президентом, решта - від політичних партій, інститутів, громадських організацій тощо.

До складу Конституційної асамблеї мають увійти представники парламентських фракцій: Партії регіонів, «БЮТ-Батьківщина», НУНС, КПУ, Народної партії, «Реформи заради майбутнього», а також наступних партій: «Фронт змін», «Сильна Україна», ВО «Свобода», «УДАР» Віталія Кличка, СПУ, Єдиний центр. !zn

Читайте також

Кравчук наполягає на законності Конституційної асамблеї


Регіонали просять Євросоюз повернути опозицію до Конституційнї асамблеї

Відмова опозиції реформувати Конституцію стала для Януковича несподіванкою

Кравчук: Конституційна асамблея буде працювати і без опозиції