Януковича будуть знищувати "свої", а не опозиція, - Чорновіл

18 березня 11:51

Тарас Чорновіл упевнений, що Янукович загнав себе у безвихідь, припустившись "двох помилок в якості диктатора" - почав обростати нерухомістю і допустив до годівниці "Сім'ю".

 

Віктору Януковичу зараз варто побоюватися не стільки опозиції, скільки скривджених на нього соратників, вважає народний депутат кількох попередніх скликань, колишній член Партії регіонів Тарас Чорновіл.

"Фактично уряд сьогодні під "Сім'ю" зроблено. Він (Янукович - прим. ред.) загнав себе в той кут, при якому йому треба тепер у будь-який спосіб домогтися того, щоб влада була посмертною, інакше його просто знищать. Він своїм стільки вже крові випив, що його будуть знищувати не Яценюк із Кличком", - розповів Чорновіл в інтерв'ю Радіо Свобода.

На його думку, нинішня опозиція для цього дуже слабка і маніпульована.

"Його (Януковича - прим. ред.) будуть знищувати свої: буде це до його відходу з влади, або ж після відходу. Він розуміє, що відійти, як Кучма, він вже не зможе", - впевнений Чорновіл.

Він також процитував німецького політолога, "який сказав фразу, що Янукович як диктатор припустився двох помилок".

"Перша - він почав обростати нерухомістю в Україні, що, як правило, такі люди не повинні робити, бо вже варіант Кучми або Ющенка мирного відходу без судових справ, без переслідування - йому не світить. І друге - він включив свою сім'ю у розподіл основних благ держави. Він пустив свого старшого сина у мільярдні кошти держави, пустив до митниці, до податкової, до всього", - зазначив Чорновіл.

За його словами, у влади зараз є кілька груп, які вже планують свою тактику на президентських виборах 2015 року. Одна з них, "зав'язана" на Сергію Льовочкіну, на думку Чорновола, буде вибудовувати кампанію за методом Кучми-Симоненка: якщо Симоненко проходив, то Кучма обов'язково перемагав у другому турі.

"Так само зараз поки ставка йде виключно на Тягнибока, щоб у другий тур вийшли Тягнибок і Янукович, розуміючи, що в такому разі залякати схід і витягнути голоси на Януковича буде реалістично", - зазначив він.

Інші групи, за даними екс-депутата, думають пояснити Януковичу, що слід було б у 2015 році відійти від справ.

"Але мені здається, що ті групи навряд чи зможуть отримати відповідну підтримку. Групи, які планували змінити Конституцію, внаслідок чого у нас багато опозиціонерів піднімали крик, і зробити вибори президента в парламенті, наскільки мені відомо, так і не були сформовані, і ця версія серйозно Януковичем поки не розглядалась", - уточнив він.

Нагадаємо, що в оточенні президента Віктора Януковича останнім часом лунають заяви щодо його висунення на другий термін. Зокрема, про необхідність висувати Януковича знову "для успішного розвитку країни" заявляли віце-прем'єр Олександр Вілкул і глава Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк.

Тим часом, за останніми даними соціологічних опитувань, у другому турі Янукович програв би практично будь-якому опозиційному лідеру - крім лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока. !zn

Читайте також:

Янукович у другому турі виборів програє практично будь-якому з лідерів опозиції

У Партії регіонів порадили опозиції повчитися у Януковича

Янукович не знає, як його син став мільярдером

США сподіваються, що до 2015 року Тимошенко буде звільнена і візьме участь у президентських виборах