Янукович звільнив Герман

23 листопада 17:05

Янукович звільнив свого радника, керівника головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань адміністрації президента у зв'язку з обранням її народним депутатом.

 

Президент України Віктор Янукович своїм указом звільнив Ганну Герман з посади радника глави держави - керівника Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Адміністрації президента України. Про це повідомила президентська прес-служба.

Нагадаємо, Герман на чергових парламентських виборах, які відбулися 28 жовтня цього року, була обрана народним депутатом України за списком Партії регіонів.

22 листопада стала відомо, що Герман подала заяву про звільнення, щоб перейти на роботу у Верховну Раду.

«Це скликання парламенту буде дуже цікавим, непрості люди будуть там працювати. І в цьому парламенті, я впевнена, буде вирішуватися доля країни. Думаю, що моя робота у Верховній Раді принесе більше користі», - розповіла Герман.

За її словами, вона обрала найбільш важкі сфери роботи - права людини та питання європейської інтеграції. «Слідуючи відомому вислову, що на найбільш складних дорогах не зустрінеш конкурентів, я вибрала роботу в цих сферах», - пояснила свій вибір чиновник.

- Нова Рада обрана: повний список депутатів

Також 23 листопада Янукович звільнив заступника глави Адміністрації президента Станіслава Скубашевського і Володимира Демішкана з посади голови Державного агентства автомобільних доріг України в зв'язку з обранням їх народними депутатами України.

В партійному списку Партії регіонів на минулих парламентських виборах 2012 року Скубашевський йшов під 14-м номером, Демішкан здобув перемогу в 114-му одномандатному окрузі на Луганщині, балотуючись також від Партії регіонів.

Згідно із законодавством, обрані народними депутатами особи для отримання депутатського мандата повинні в 20-денний термін (до 3 грудня) надати в ЦВК документи про звільнення з попереднього місця роботи. !zn

Читайте також:

Ганна Герман подала у відставку

Табачник подав у відставку і «приємно здивувався» тому, як це порадувало журналістів

Після звільнення міністрів «на господарстві» в Кабміні залишиться Хорошковський

Дітей Януковича, Азарова і Пшонки зареєстрували народними депутатами