Янукович звільнив Аніщенка з посади міністра охорони здоров'я і призначив Богатирьову

14 лютого 15:12

За інформацією ZN.UA, Богатирьова буде курирувати у Кабміні блок гуманітарних питань.

 

Президент України Віктор Янукович звільнив міністра охорони здоров'я Олександра Аніщенка і призначив замість нього на посаду голови МОЗ екс-секретаря РНБО Раїсу Богатирьову.Відповідні укази сьогодні, 14 лютого, підписано головою держави і оприлюднено на його офіційному сайті.Окрім того, Богатирьова також займе місце віце-прем'єра, яке залишалося довгий час вакантним. За інформацією ZN.UA, вона буде курирувати у Кабміні блок гуманітарних питань.

Зазначимо, що Богатирьова вже працювала в МОЗ з 1994 по 2000 роки, обіймаючи пости заступника, першого заступника, а в 1999-2000 - міністра охорони здоров'я.

Нагадаємо, що у кріслі глави Міністерства охорони здоров'я за останні два роки вже встигли посидіти три міністри. Першим за Януковича-президента був Зіновій Митник, після нього (з 21 грудня 2010 року) Ілля Ємець, який не протримався і півроку. Аніщенко не дотягнув до року чотири місяці - він був призначений Януковичем 24 травня 2011 року.Нагадаємо також, що президент Янукович неодноразово висловлював невдоволення здійсненням реформи медичної галузі. На думку голови держави, Міністерство охорони здоров'я так і не змогло виробити "чіткого і цілісного розуміння реформи від А до Я". Зокрема останній приклад - провал у Верховній Раді законопроектів щодо створення системи екстреної медичної допомоги та реорганізації діяльності установ охорони здоров'я. !znЧитайте також:МОЗ провалив у Раді доручення Януковича про реформу швидкої медичної допомогиМайже половина українців поняття не має про суть медичної реформиМіністр охорони здоров'я пропонує легалізувати гонорари лікарямМедична реформа передбачає ручне «розпилювання» бюджетних коштівАніщенко - медикам: Хто добре і багато працює, у того і зарплата відповідна