Янукович звільнить Грищенка, якщо до кінця року договір про асоціацію з ЄС не буде підписано

13 вересня 06:49

Український МЗС отримав вказівку керівництва країни за будь-яку ціну домогтися завершення переговорів і парафування договору про асоціацію цього року.

 

"На одній із зустрічей Віктор Янукович попередив міністра закордонних справ Костянтина Грищенка: якщо до нового року договору не буде, Грищенко відправиться у відставку. Так що МЗС мотивований", - розповіло виданню «Коммерсантъ-Украина» інформоване джерело в адміністрації президента.

За інформацією видання, МЗС також перейшов до боротьби у медійному полі, домовляючись з європейськими ЗМІ про розміщення статей, покликаних довести європейським депутатам і чиновникам, що Тимошенко дійсно є злочинницею і повинна понести кримінальне покарання за свою діяльність на посаді прем'єра.

Як стало відомо, депутати Європейської народної партії вчора у Страсбурзі на засіданні комітету Європарламенту ЄС висловили жорстку позицію, згідно з якою переговори з Україною про асоціацію та створення зони вільної торгівлі не повинні завершуватися в ситуації, коли у Європи залишаються сумніви про правовий характер суду над Ю.Тимошенко.