Янукович заявляє, що Тимошенко буде чекати на апеляційний суд

13 жовтня 11:32

Президент України Віктор Янукович сподівається, що апеляційний суд у справі екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко відбудеться на базі нового кримінального законодавства.

 

«Суд буде розглядати за тими законами, які на той момент будуть діяти...Якщо до цього буде прийнято відповідні закони, суд їх врахує», - сказав В.Янукович на брифінгу у Кам'янці-Подільському у четвер, 13 жовтня.

Нагадаємо, що 11 жовтня Печерський суд визнав Ю.Тимошенко винною в порушеннях при укладенні у 2009 році «газових угод» з Російською Федерацією і засудив до семи років ув'язнення. Її засуджено за ч.3 ст.365 КК (перевищення влади або службових повноважень, якщо вони спричинили тяжкі наслідки).

6 жовтня Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект президента Віктора Януковича, який пропонує декриміналізувати покарання за низку злочинів в економічній сфері. Однак законопроект не передбачає скасування кримінальної відповідальності за ст.365.

Поправки опозиції до президентського законопроекту про декриміналізацію статті 365 Кримінального кодексу вже внесла опозиція. Після прийняття цих поправок для звільнення Ю.Тимошенко ніяких апеляцій не потрібно, тому що її буде звільнено автоматично, а справу проти неї буде закрито.