Янукович запросив спостерігачів від ОБСЄ на парламентські вибори

13 червня 13:26

Президент запевнив міжнародне співтовариство, що влада дотримується основних принципів виборчого права, зокрема, в організації вільних виборів, гарантуванні публічності та відкритості виборчого процесу.

 

Президент України Віктор Янукович запросив на парламентські вибори 28 жовтня спостерігачів від ОБСЄ, повідомляє прес-служба глави держави.

«Підтверджуючи свою особливу зацікавленість у проведенні чесних і прозорих виборів до Верховної Ради України у повній відповідності з високими міжнародними стандартами, звертаюся до вас із проханням про сприяння в направленні до України офіційних місій спостереження», - йдеться у листі президента до глав держав і урядів держав - учасниць ОБСЄ.

Янукович висловив переконання, що всі учасники виборчого процесу в Україні зацікавлені в тісній співпраці нашої держави з міжнародною спільнотою і широкій присутності під час виборчої кампанії офіційних спостерігачів від іноземних країн і міжнародних організацій.

«Ми усвідомлюємо, що від того, як пройдуть ці вибори, будуть залежати соціальна стабільність країни, а також перспективи подальшої модернізації України та її активної участі у глобальних політичних та економічних процесах», - підкреслив президент у листі.

За словами голови держави, українська влада неухильно дотримується встановлених Конституцією та міжнародними договорами України основних принципів виборчого права, зокрема, в організації вільних виборів, гарантуванні публічності та відкритості виборчого процесу.

Нагадаємо, що ОБСЄ планує направити на парламентські вибори в Україну 100 довгострокових і 600 короткострокових спостерігачів. !zn

Читайте також:

ОБСЄ направить на парламентські вибори в Україну 700 спостерігачів

Україна просить перенести своє головування у СНД через ОБСЄ

Азаров пообіцяв чесне змагання політсил на парламентських виборах

Азарову не страшні навіть 10 тис. спостерігачів на виборах