Янукович запропонував залишити прем'єром Азарова

09 грудня 11:29

Перед своїм візитом в Індію президент Віктор Янукович вніс на розгляд парламенту кандидатуру Миколи Азарова на посаду прем'єр-міністра

 

Президент Віктор Янукович залишив Миколу Азарова на посаді прем'єр-міністра.

Кандидатуру Азарова на посаду голови уряду президент вніс на розгляд Верховної Ради в неділю, 9 грудня, перед своїм відльотом до Індії, повідомила прес-служба глави держави.

До цього часу зберігалася інтрига щодо імені майбутнього прем'єра. Хоча раніше Янукович заявляв, що в Азарова є всі шанси залишитися на цій посаді, політиками та експертами називалися й інші кандидатури - зокрема, глава Нацбанку Сергій Арбузов і секретар РНБО Андрій Клюєв.

У Партії регіонів заявили, що будь-яка кандидатура прем'єра, яку висуне Янукович, отримає підтримку більшості в парламенті.

Нагадаємо, що 3 грудня Янукович прийняв відставку Кабінету міністрів на чолі з Миколою Азаровим.

Сам прем'єр і сім міністрів за підсумками парламентських виборів пройшли до Верховної Ради і написали заяви про складення своїх повноважень на користь парламентської роботи. Зараз Азаров вважається виконуючим обов'язки голови Кабміну.

Відзначимо, що Микола Азаров пропрацював на посаді прем'єра 999 днів. За підрахунками журналістів, це рекордний показник серед вітчизняних прем'єрів. На другому місці - Юлія Тимошенко, яка пропрацювала прем'єром 812 днів. !zn

Читайте також:

Азаров побив прем'єрський рекорд Тимошенко

Новий Кабмін буде призначено після обрання спікера Ради

Азаров обіцяє, що боргів по зарплатах більше не буде і новорічні свята українці зустрінуть «з оптимізмом»

Перше засідання нової Ради призначено на 12.12.12