Янукович вважає неприйнятним звільнення Тимошенко

18 жовтня 06:27

Президент України Віктор Янукович вважає неприйнятним звільнення Юлії Тимошенко з ув'язнення.

 

Про це він сказав в інтерв'ю західним журналістам.

«Який сигнал ми даємо суспільству? Що, щоб скоювати злочини, треба бути членом опозиції?», - запитав Янукович під час розмови.

В.Янукович закликав Захід поважати його країну, сказавши, що, створюється враження, що «вони не хочуть слухати» його заяви, що він не втручається в роботу судів і правоохоронних органів.

В.Янукович припустив, що було б неправильно звільнити Ю.Тимошенко у зв'язку з новими кримінальними звинуваченнями, висунутими проти неї минулого тижня.

За словами західного дипломата, відмова В.Януковича звільнити Ю.Тимошенко ставить під сумнів його візит до Брюсселя у четвер.

Янукович сказав, що він поїде, незважаючи на охолодження у відносинах.

«Я не збираюся просити про послугу. Ми - партнери. Якщо необхідно зустрітися, я готовий. Якщо ні, я полечу далі», - сказав він.

Нагадаємо, що 6 жовтня Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект президента Віктора Януковича, який пропонує декриміналізувати покарання за низку злочинів в економічній сфері. Однак законопроект не передбачає скасування кримінальної відповідальності за ст.365.

11 жовтня, Печерський суд визнав Ю.Тимошенко винною у порушеннях при укладенні в 2009 році «газових угод» з Російською Федерацією і засудив до семи років ув'язнення. Вона засуджена за ч.3 ст.365 КК (перевищення влади або службових повноважень, якщо вони спричинили тяжкі наслідки).