Янукович вшанував пам'ять жертв Голодоморів разом з Ющенком

23 листопада 09:14

Президенти України зібралися напередодні Дня пам'яті жертв Голодоморів в київському Меморіалі, де вшанували пам'ять померлих хвилиною мовчання.

 

Напередодні Дня пам'яті жертв Голодоморів всі президенти України зібралися разом, щоб вшанувати пам'ять померлих від Великого Голоду.

У церемонії, яка пройшла в національному музеї «Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні» в Києві, взяли участь чинний президент Віктор Янукович, перший президент України Леонід Кравчук, його наступник Леонід Кучма і Віктор Ющенко.

Також був присутній прем'єр-міністр Микола Азаров, губернатор Київської області Анатолій Присяжнюк, представники дипломатичного корпусу та громадськості.

Під час церемонії Янукович встановив символічну композицію із квітів і колосків до скульптури «Гірка пам'ять дитинства». Також глава держави поставив запалену лампаду до «Свічки пам'яті».

Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Як повідомили в прес-службі президента, завтра, 24 листопада, Віктор Янукович звернеться з промовою до українського народу. Трансляція звернення глави держави розпочнеться на Першому національному телеканалі о 19.30. У символічний час, о 19.32, розпочнеться хвилина мовчання за загиблими під час Голодомору 1932-1933 років. !zn

Читайте також:

Половина жителів Східної України заперечують, що Голодомор був геноцидом

Табачник хоче вчити історії без Голодомору-геноциду, УПА і бою під Крутами

Ющенко вважає, що всі уроки Помаранчевої революції ще не усвідомлені