Янукович вирушив з візитом в ОАЕ і Катар

22 листопада 15:29

На початку наступного тижня президент України планує відвідати з офіційними візитами Об'єднані Арабські Емірати і Катар. Янукович зустрінеться з президентом і військовим керівництвом ОАЕ, а в Катарі - еміром країни.

 

Президент України Віктор Янукович планує відвідати з офіційними візитами Об'єднані Арабські Емірати і державу Катар 25-28 листопада, повідомляє прес-служба глави держави.

- Число зарубіжних візитів Януковича скоротилося вдвічі

Під час візиту в ОАЕ Янукович зустрінеться президентом ОАЕ шейхом Халіфою бін Заїдом Аль Нагаяном, віце-президентом, прем'єр-міністром шейхом Мухаммедом бін Рашидом Аль Мактумом, а також наслідним принцом емірату Абу-Дабі, заступником Верховного головнокомандувача збройними силами ОАЕ шейхом Мухаммедом бін Заїдом Аль Нахайяном.

У Катарі передбачаються переговори з еміром країни шейхом Хамадом бін Халіфою Аль Тані та прем'єр-міністром, Міністром закордонних справ шейхом Хамадом бін Джасімом бін Джабером Аль Тані.

Особливу увагу сторони приділять актуальним питанням українсько-еміратського і українсько-катарського співробітництва, передусім у торговельно-економічній, науково-технічній та інвестиційній сферах.

У м. Абу-Дабі президент України також планує взяти участь у роботі українсько-еміратського бізнес-форуму, а в м. Доха - відвідати презентацію українських «Національних проектів» у рамках організованого Держінвестпроектом «роуд-шоу». Проведення цих заходів буде сприяти розвитку безпосередніх контактів між діловими колами України, ОАЕ і Катару, а також початку і реалізації спільних взаємовигідних проектів.

- Азаров хоче купувати газ у Катару, оскільки він обійдеться в 3 рази дешевше російського

За результатами візитів передбачено підписання низки двосторонніх документів, зокрема, про надання взаємної правової допомоги та співпрацю в авіаційній сфері з ОАЕ, а також про лібералізацію візового режиму з Державою Катар.

За словами радника Януковича з міжнародних питань Андрія Гончарука, візити президента України в ОАЕ і Катар "додадуть імпульс" подальшому поглибленню двостороннього політичного діалогу з країнами Перської затоки, а також будуть сприяти активізації співпраці в торговельно-економічній, інвестиційній, енергетичній, аграрній, науково- технічній та інших галузях, що становлять взаємний інтерес.

Як повідомлялося раніше, за останній рік число закордонних візитів Януковича скоротилося вдвічі: з початку 2012 року президент України здійснив всього 10 зарубіжних поїздок, одна з яких була приватною. Це вдвічі менше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. !zn

Читайте також:

Китай: країна, що консолідувалася задля спільної мети

Україна і Катар домовилися про «газове» співробітництво

Янукович запевнив Байдена в відкритості українських виборів

Янукович побачив ринки збуту для українських товарів в Азії