Янукович вимагає, щоб до виборів не виникло ніяких зауважень

23 серпня 13:28

Президент особливо наголосив, що одним із важливих завдань влади, в тому числі місцевої, є забезпечення всіх умов для вільного волевиявлення виборців.

 

Вибори до Верховної Ради 28 жовтня повинні пройти чесно і прозоро, з дотриманням усіх демократичних норм, щоб у міжнародних спостерігачів не виникло зауважень, заявив президент України Віктор Янукович 23 серпня під час зустрічі з кандидатами на посади голів районних державних адміністрацій.

"Парламентські вибори мають бути організовані і проведені на такому рівні, щоб у міжнародних спостерігачів не виникло ніяких зауважень", - переконаний Янукович.

Президент особливо наголосив, що одним із важливих завдань влади, в тому числі місцевої, є забезпечення всіх умов для вільного волевиявлення виборців.

"Вже почалася виборча кампанія. Важливо, щоб ми її пройшли на високому організаційному рівні", - наводить слова глави держави його прес-служба.

"Потрібно, щоб вибори пройшли прозоро і демократично - це головне", - підкреслив президент.

Вибори до Ради відбудуться 28 жовтня. Вони пройдуть за змішаною системою: половина депутатського корпусу (225 осіб) буде обрана за партійними списками, друга половина - в мажоритарних округах. Брати участь у виборах можуть лише партії (на минулих виборах допускалися блоки партій), прохідний бар'єр становить 5%. !zn

Читайте також:

Голова ЦВК впевнений, що легітимність виборів поставлять під сумнів

Протиправність дій членів ЦВК при реєстрації Сацюка оскаржили у Вищому адмінсуді

ЦВК зареєструвала ще одного мажоритарника, незважаючи на минулі терміни

Центрвиборчком завершив реєстрацію: на 450 місць у Раді претендує 5771 кандидат