Янукович: Відтепер в Україні більше не буде касти недоторканних

19 серпня 14:06

Боротьба з корупцією в усіх сферах її прояву - пріоритетний напрямок для влади. За словами президента України Віктора Януковича, хоча подобається це далеко не всім, відтепер в Україні більше не буде касти недоторканних, і ніякі посади та гроші не захистять злочинців від покарання.

 

Про це він пише у своїй ексклюзивній статті для «Дзеркала тижня. Україна».

За словами В. Януковича, 20 років, що минули з моменту здобуття Україною Незалежності, були непростими: жорстка реальність зруйнувала надії на швидке покращення життя і країна вже два десятиліття важко долає радянську спадщину.

На переконання В. Януковича, Україна конче потребує модернізації всіх сфер суспільного життя. «Подальше зволікання загрожує не стагнацією, а повільним самогубством держави, - попереджає президент. - Для того, щоб уникнути трагедії, ми стали на шлях реформ».

«Усі ці роки корупція роз'їдала систему управління і не давала можливості вільно дихати українцям ... Запорука успіху реформ - подолання корупції, пріоритетної загрози національній безпеці України», - пише глава держави. Він зазначає, що корупцію можна знищити без забезпечення цілковитої рівності всіх громадян перед законом.

«Зроблено важливий крок - віднині в Україні немає касти недоторканних і, впевнений, ніколи в майбутньому вже не буде. І якщо хтось сподівається, що йдеться про окремо взяту кампанію, то він глибоко помиляється. Жодна посада, жодні статки, минулі чи теперішні, не захистять злочинця. Відновлюється базовий принцип правосуддя - невідворотність покарання», - підкреслює президент.

В. Янукович зазначає, що боротьба з корупцією подобається далеко не всім: «Нерідко наші дії наштовхуються на сильний опір». Водночас глава держави визнає, що «влада робила помилки, і не одну, і, на жаль, не застрахована від цього і в майбутньому». «Але ми вчимося. Час незаперечно довів, що нинішнє керівництво України вміє виконувати домашню роботу», - заявляє він.

«Ми ставимо перед державою високі цілі ... Ми повинні увійти в клуб світових лідерів. Ми маємо дати можливість вільно дихати українському бізнесу. Ми знімаємо адміністративні перешкоди, які не дають громадянам почуватися комфортно на своїй землі», - пише В. Янукович.

Так, нагадує глава держави, в Україні вже змінено податкове та бюджетне законодавство, тривають адміністративна і пенсійна реформи, запущено великий експеримент в сфері охорони здоров'я, йде обговорення нового кримінально-процесуального кодексу, а також виборчого законодавства. «Готуються нові серйозні дії. Україна вже змінилася, і трансформації в інтересах українського народу будуть продовжуватися і надалі», - уклав президент.

Повний текст статті президента України Віктора Януковича "Двадцять років України: Наш шлях лише починається" читайте у свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна", присвяченому 20-річчю Незалежності України.