Янукович урізав бюджетні витрати на себе

03 сiчня 16:40

Глава держави вирішив показати українцям приклад економії. Янукович і чиновники його адміністрації в 2013 році повинні були отримати на утримання 1,29 млрд грн, проте цю суму вирішено дещо зменшити.

 

Президент Віктор Янукович скоротив витрати на утримання своєї адміністрації в 2013 році.

«Держбюджет-2013 повинен виконуватися раціонально, а його головною метою має стати економія. Як приклад такої економії, хочу навести скорочення у наступному році на 11,8% видатків на обслуговування та організаційне, інформаційно-аналітичне, матеріально-технічне забезпечення діяльності глави держави та адміністрації президента», - розповів глава держави в інтерв'ю газеті «Комсомольська правда в Україні».

- Янукович за роки президентства обійшовся українцям в майже 1,5 млрд гривень

Янукович підкреслив, що у випадку, якщо які-небудь статті будуть фінансуватися з надлишком, а витрати не будуть спрямовані на реформування, за підсумками першого кварталу такі витрати буде переглянуто.

«Кожна бюджетна гривня має бути під суворим обліком», - підсумував президент.

Як повідомлялося, на утримання Кабінету міністрів, Верховної Ради та президента в бюджеті на 2013 рік передбачено 2,4 млрд гривень. Найдорожче українцям обійдеться глава держави і чиновники його адміністрації, порахувало українське видання журналу Forbes.

Лідирує за обсягами витрат бюджетних коштів Державне управління справами (ДУСя), яке підпорядковане адміністрації президента. У 2013 році воно отримає з казни 1,29 млрд грн. З цієї суми 300 млн грн виділяється на утримання АП, тобто не безпосередньо ДУСі, але саме це відомство буде розпоряджатися коштами.

Читайте також:

Ціна зимових шин для броньованого «Мерседеса» Азарова перевищує вартість нового авто

Ремонт альтанки на дачі Януковича обійдеться бюджету в три мільйони доларів

Чиновників з апарату президента будуть годувати малиною по 670 грн за кілограм