Янукович упевнений у причетності Тимошенко до вбивства Щербаня: Там були мотиви

13 червня 06:58

Президент зазначив, що розслідування справ стосовно Тимошенко, а також судові процеси були прозорими і здійснювалися в рамках закону.

 

Президент України Віктор Янукович упевнений, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко була причетна до вбивства депутата Євгена Щербаня у 1996 році.

"Злочини, за якими порушено кримінальні справи, були здійснені за участю Тимошенко. Це не є таємницею для всього світу - це сталося. Включаючи вбивство Щербаня. Там були мотиви", - зазначив Янукович в інтерв'ю агентству Bloomberg.

Він зазначив, що розслідування справ стосовно Тимошенко, а також судові процеси були прозорими і здійснювалися в рамках закону.

"Я хочу, щоб люди дивилися на проблеми Тимошенко з юридичної точки зору", - зазначив Янукович.

Президент підкреслив також, що на Україну чиниться політичний тиск у зв'язку зі справами Тимошенко.

Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009-му році 11 жовтня 2011 року. Вона відбувала покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

В даний час у Харкові проходять судові засідання ще за одним звинуваченням, що інкримінується Тимошенко і стосується діяльність корпорації «Єдині енергетичні системи України». За даними СБУ, Тимошенко звинувачується в організації ухилення від сплати податків на загальну суму понад 4,7 мільйона гривень, розкраданні і замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 мільйонів гривень податку на додану вартість.

Окрім того, Тимошенко є свідком у справі про вбивство Щербаня. Також екс-прем'єр проходить ще за трьома справами. !zn

Читайте також:

Тимошенко поки проходить свідком у справі про вбивство Щербаня

Сина Щербаня змусили звинуватити Тимошенко, щоб уникнути кримінальної відповідальності за вбивство, - Москаль

Захист Тимошенко буде скаржитися до Євросуду незалежно від рішення щодо касації

Вирок Тимошенко у газовій справі замінять звинуваченням у вбивстві Щербаня, - Власенко