Янукович: У нас вистачає людей, які не дружать з головою

31 сiчня 14:54

Серед українських реформаторів достатньо не зовсім розумних людей, повідомив Віктор Янукович і як приклад навів авторів експерименту в медицині.

 

Реформою галузі охорони здоров'я повинні займатися фахівці, заявив президент України Віктор Янукович під час розширеного засідання Наглядової ради Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства» у Кіровограді.

«Чиновники, що несуть відповідальність, повинні дуже добре знати і розуміти цю сферу, вивчити світовий досвід. Наведу свіжий приклад. Знайшлися люди, які запропонували систему освіти в сфері охорони здоров'я відключити від медичних університетів, інститутів, від медичної бази. У нас вистачає людей, які, як кажуть, не дружать з головою. Ми скасували цю дурницю. Я уряду дав доручення, і вже прийнято рішення припинити цей дурний експеримент», - сказав В.Янукович.

Президент України пообіцяв, що бюджетне фінансування потреб охорони здоров'я буде постійно збільшуватися. «Це буде пріоритетом державної політики», - сказав він.

«Ми на цей рік запланували підвищення заробітної плати для лікарів на рівні 30%. Треба підвищувати матеріальний стимул у медичних працівників», - підкреслив В.Янукович. !zn

Читайте також

Янукович назвав рецепт «покращення життя»

Янукович не заздрить журналістам, які обговорюють його «солодке життя»


«Не станьте шлеперами!»

«Злодійський сленг» Януковича, можливо, зовсім таким і не був