Янукович: У майбутньому «справа Тимошенко» має стати неприпустимою

31 сiчня 13:51

Нове законодавство має виключити можливість виникнення у майбутньому справ, аналогічних до "справи Луценка", "справи Тимошенко", вважає президент Віктор Янукович.

 

Україна працює над удосконаленням законодавства у сфері захисту прав людини для приведення його у відповідність з європейськими стандартами, заявив президент України Віктор Янукович.

"Те, що стосується поточних питань, пов'язаних з рішеннями судів українських, то рішення судів приймаються в межах українського законодавства, в тому числі і Конституції", - сказав Віктор Янукович журналістам у вівторок у Кіровограді.

"І будь-які втручання за законами України в рішення судів неможливі, і будь-які вимоги щодо цього питання - це такі вимоги, на які ми повинні звертати увагу, і безумовно над ними працювати", - додав він.

За словами голови української держави, нове законодавство має виключити можливість виникнення у майбутньому справ, аналогічних до "справи Луценка", "справи Тимошенко".

Президент висловив сподівання, що новий Кримінально-процесуальний кодекс буде прийнято вже на найближчій сесії Верховної Ради "і він вже матиме, фактично, всі європейські стандарти і вони будуть в Україні".

Нагадаємо, Верховна Рада Україна займеться оновленням Кримінально-процесуального кодексу (КПК) вже у лютому.

Як відомо, парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про стан демократії в Україні. У разі невиконання прийнятих у документі рекомендацій, асамблея введе санкції проти країни. Головна вимога ПАРЄ - звільнити членів колишнього уряду. !zn

Читайте також:

Опозиція має намір внести поправки до КПК для звільнення політв'язнів

Президент Європарламенту: Янукович має помилувати Тимошенко

Американський суд прийняв до розгляду справу Луценка і призначив «правильного» суддю

Новий Кримінально-процесуальний кодекс може бути прийнято вже в лютому