Янукович у лютому-2013 може відвідати Туркменістан

05 грудня 08:07

На початку наступного року глава української держави має намір вирушити в Туркменістан, про що попередньо вже домовився зі своїм колегою Гурбангули Бердимухамедовим.

 

Президент України Віктор Янукович планує відвідати Туркменістан з державним візитом у лютому 2013 року. Про це він сказав після зустрічі з президентом країни Гурбангули Бердимухамедовим.

За словами глави держави, відповідна домовленість була досягнута під час його зустрічі з туркменським колегою.

«Ми домовилися, що мій державний візит відбудеться у першій декаді лютого 2013 року», - сказав Янукович у коментарі туркменському національному телеканалу «Алтин асир» і газеті «Нейтральний Туркменістан».

До цього, зазначив президент України, робоча група має напрацювати перелік питань, які будуть розглядатися під час візиту.

Нагадаємо, Гурбангули Бердимухамедов навесні 2012 року відвідував Київ з офіційним візитом. Тоді сторони обговорювали, у тому числі, енергетичні питання - будівництво газопроводів і транзит газу.

Як повідомляло ZN.UA, у поточному місяці, грудні-2012, Віктор Янукович ще планує відвідати низку азіатських країн і Прибалтику. Зокрема, 9-12 грудня вирушить з візитом до Індії, а на 17-18 число запланований візит до Литви. !zn

Читайте також:

Україна-Туркменістан: подвійна гра з Кремлем

Київ змістив акценти у своїй політиці на туркменському напрямку

У грудні Янукович злітає у Туркменістан, Індію та Литву