Янукович: У Євросоюзу немає претензій до України, окрім питання Тимошенко

15 грудня 13:36

Президент України Віктор Янукович заявляє, що перед самітом Україна - ЄС у Європи немає претензій, окрім питання екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, яка перебуває у в'язниці.

 

«Візит єврокомісара Штефана Фюле до України був дуже важливим. Ті домовленості, попередні, які у нас були в ході роботи над спільним договором, протоколом, заявою України та Європейської комісії під час проведення саміту 19 грудня, і зараз знаходяться в робочому стані», - сказав В.Янукович на спільній з президентом Таджикистану Емомалі Рахмоном у четвер, 15 грудня.

Президент підкреслив, що передав єврокомісару позицію України з приводу документів, які готуються до підписання. «Наша позиція дуже проста. Виконано величезну роботу для підготовки двох документів - підписання асоціації з ЄС і створення зони вільної торгівлі. Зі слів єврокомісара, які я почув, до України немає ніяких зауважень, окрім зауваження, що стосується Тимошенко», - заявив В.Янукович.

Він висловив сподівання, що на саміті Україна-ЄС 19 грудня Київ отримає «позитивне рішення, яке призведе до підписання Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі з ЄС».

За словами В.Януковича, Ш.Фюле під час зустрічі з ним зазначив, що за попередній період часу виконано величезну роботу з двох сторін, щоб Україна просувалася шляхом євроінтеграції.

«Я сподіваюся, що ми отримаємо позитивне рішення під час саміту, яке призведе до підписання відповідних документів», - резюмував В.Янукович.

Говорячи про візит єврокомісара Штефана Фюле до України і відвідини ним Лук'янівського СІЗО для зустрічі з Ю.Тимошенко, В.Янукович зазначив, що особисто не чув коментарів Ш.Фюле за результатами цієї зустрічі.

«Але судячи з тієї інформації, яка є, в тому числі із засобів масової інформації, його точка зору була, якщо можна так назвати, позитивною після того, як він побував у СІЗО», - підкреслив В.Янукович.