Янукович стверджує, що передвиборчий процес «не відрізняється від минулих будь-яких виборів у нашій країні»

10 жовтня 09:34

Президент повідомив, що в країні створена і працює система моніторингу для реагування на порушення виборчого процесу. За його словами, в цій роботі задіяні співробітники внутрішніх справ та місцеві органи влади.

 

В Україні запрацювала система моніторингу за порушеннями в ході виборчого процесу на парламентських виборах, повідомив президент України Віктор Янукович.

"На сьогоднішній день фактично створена і працює система моніторингу для реагування на порушення виборчого процесу", - сказав Янукович журналістам у селі Крушинка (Київська область) 10 жовтня.

За його словами, у цій роботі задіяні співробітники внутрішніх справ та місцеві органи влади. "І будь-яке порушення, будь то закон про вибори, або які-небудь адміністративні порушення, пов'язані з цими виборами, - буде на них миттєве реагування", - підкреслив президент.

Янукович також повідомив про те, що під час виборів буде створено кілька таких центрів моніторингу вже за участю міжнародних спостерігачів і представників МЗС.

"Під час виборів будуть створені декілька таких центрів, які будуть спостерігати, в тому числі і з міжнародними спостерігачами. При цьому братиме участь Міністерство закордонних справ", - сказав президент.

Крім того, за словами глави держави, сьогодні хід виборчого процесу не відрізняється від попередніх виборчих кампаній, а на зафіксовані порушення відразу ж реагують ЦВК чи суди.

"На сьогоднішній день цей передвиборчий процес йде абсолютно так, що не відрізняється від минулих яких-небудь виборів у нашій країні. Багато емоцій. Є суто людський фактор, а там, де є порушення, - на це системно реагують миттєво", - підсумував він .

Парламентські вибори в Україні відбудуться 28 жовтня. Вони пройдуть за змішаною системою: половину депутатського корпусу (225 осіб) буде обрано за партійними списками, другу половину - в мажоритарних округах.

Згідно з більшістю опитувань, за партійними списками 5%-ний виборчий бар'єр подолають чотири політичні сили: Партія регіонів, «Батьківщина», «УДАР» та КПУ
. !zn

Читайте також:

Європейські спостерігачі відзначили використання адмінресурсу на парламентських виборах

Яценюк спрогнозував новий Майдан, якщо оголосять про перемогу Партії регіонів

Тільки 14% українців вірять у чесні вибори

Спостерігачі від ОБСЄ розпочали роботу в Україні