Янукович спростував «суб’єктивну думку» журналіста Le Monde

24 червня 11:07

Віктор Янукович відкидає звинувачення в тому, що після його обрання президентом імідж України в світі погіршився. По це він сказав в інтерв’ю французькому виданню Le Monde.

 

«Це суб’єктивна думка», - відповів В.Янукович на зауваження журналіста про погіршення іміджу України за останні півтора року.

«Коли країна розпочинає глибокі реформи, коли починається знищення корупційних схем, що розвивалися протягом десятиліть, зачіпаються інтереси осіб, які звикли робити бізнес за державні гроші завдяки корупції в органах влади. Надання адміністративних послуг завжди коштувало дорого, і за це треба було платити. Дуже часто підприємці були змушені сплачувати додатковий податок на корупцію», - розповів президент про ситуацію в країні.

«Коли ця система опинилася під загрозою, вона почала захищатися. Ці бюрократи застосовують різні методи, у тому числі й демократичні гасла, аби прикрити свої злочинні дії та корупцію. Легко відрізнити людину, яку переслідують з політичних мотивів, від звичайної корумпованої людини. Дуже швидко суд розставить всі крапки над і», - сказав В.Янукович.

Нагадаємо, що В.Янукович дав інтерв’ю виданню Le Monde в Страсбурзі. Президент також подарував журналістові монету зі своїм зображенням.

На початку 2011 року Freedom House викреслила Україну зі списку вільних країн, перевівши її до категорії «частково вільних».