Янукович сподівається на прохання Тимошенко про помилування

24 лютого 18:18

Президент може будь-кого помилувати тільки після особистого звернення. Тимошенко вже заявляла, що вона прохання не подасть.

 

Віктор Янукович вважає, що питання про помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко може бути актуальним, коли закінчиться судовий процес над нею. Про це він заявив в інтерв'ю трьом українським телеканалам, яке вийшло в ефір у п'ятницю, 24 лютого, на ICTV.

«А що далі може бути? А далі може бути помилування. І процедура про помилування також передбачена в законодавстві. І я вам хочу сказати, якщо ця процедура буде, а вона починається із заяви засудженої людини, звернення до Президента, у Президента є комісія, яка розглядає це помилування. І я переконаний, що за Конституцією ми повинні розглянути це питання і ухвалити рішення. Тоді це питання буде до мене», - сказав він.

Як заявляв раніше захисник Тимошенко Сергій Власенко, екс-прем'єр не тільки не буде подавати прохання про помилування, але й навряд чи прийме його, якщо президент Віктор Янукович помилує без її звернення. !zn

Читайте також

Тимошенко не буде подавати прохання про помилування

Депутат Європарламенту підозрює, що Тимошенко отруїли в СІЗО

Угода з ЄС підписана не буде, поки Тимошенко у в'язниці, - посол Німеччини


Німецькі лікарі офіційно заявили, що Тимошенко «серйозно хвора»