Янукович скоротить кількість заступників Льовочкіна і Богатирьової

14 сiчня 12:27

У результаті адміністративної реформи планується скорочення кількості заступників голови Адміністрації президента. Про це сьогодні, 14 грудня, заявив глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін.

 

У результаті адміністративної реформи планується скорочення кількості заступників голови Адміністрації президента. Про це сьогодні, 14 грудня, заявив глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін.

Він зазначив, що Адміністрація президента не є структурою, на яку не буде поширюватися адміністративна реформа. «Більше того, президент неодноразово говорив, що він почав реформу з себе», - сказав Льовочкін.

Він нагадав, що ще в кінці лютого Янукович видав указ, яким скоротив свою Адміністрацію як мінімум на 20%. «Він також собі скоротив заробітну плату», - зазначив голова АП.

За його словами, розглядається можливість приведення структури Адміністрації президента у відповідність зі структурою інших центральних органів виконавчої влади, які будуть функціонувати після завершення першого етапу адміністративної реформи.

«Адміністрація не є винятком з цього процесу», - зазначив Льовочкін, підкресливши, що планується скорочення кількості заступників голови Адміністрації президента, а також секретаря РНБО.

«Поки ми такі пропозиції готуємо разом з Раїсою Василівною Богатирьовою. Будемо їх вносити на розгляд президента України», - зазначив Льовочкін.

Він висловив надію, що перший етап адмінреформи буде завершений протягом двох місяців, як це визначено в указі голови держави.

Глава АП також повідомив, що економічні очікування від реалізації адмінреформи становлять понад мільярд гривень, але реалізація першого етапу буде вимагати 200 мільйонів.

Нагадаємо, адміністративна реформа стартувала ввечері у четвер, 9 грудня. У цей день президент Віктор Янукович підписав указ «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади».

10 грудня перший заступник голови Адміністрації президента Ірина Акімова також допустила можливість додаткових скорочень у відомстві.

За матеріалами: УНІАН