Янукович призначив севастопольським градоначальником Яцубу

07 червня 06:46

Президент України Віктор Янукович призначив Володимира Яцубу головою Севастопольської міської державної адміністрації.

 

Призначення президент оформив двома указами: "Про звільнення В.Яцуби з посади постійного представника президента України в Автономній республіці Крим" та "Про призначення В.Яцуби головою Севастопольської міської державної адміністрації".

В.Яцуба - уродженець Дніпропетровська. У 1990-му обраний головою Дніпропетровської міськради і народним депутатом України. У 1994-му очолив Управління з питань територій Адміністрації Президента України, через рік став першим заступником глави АП. З грудня 1998-го працював першим заступником Міністра Кабінету Міністрів України, Держсекретарем Кабміну, Міністром Кабінету Міністрів.

Влітку 2003-го Президент Леонід Кучма призначив В.Яцубу губернатором Дніпропетровської області. Проте у дні "помаранчевої революції" на хвилі акції "Дніпропетровщина без Яцуби" його було звільнено.

У 2006-му В.Яцубу призначено секретарем Ради розвитку регіонів і радником прем'єр-міністра Віктора Януковича. У березні 2007-го призначено на посаду Міністра регіонального розвитку та будівництва України.

На дострокових парламентських виборах 2007 року пройшов до парламенту за списком Партії регіонів. Обіймав посаду голови підкомітету з питань будівництва та архітектури Комітету ВР з питань будівництва, житлово-комунального господарства та адміністративної реформи.

У березні 2010 року знову очолив Мінрегіонбуд. 9 грудня 2010 року відомство було реорганізовано, а В.Яцуба втратив посаду. 12 січня 2011 року. Указом В. Януковича його призначено постійним представником Президента в АР Крим.

Заступник голови Партії регіонів, член президії політради ПР.

Нагадаємо, про майбутнє призначення В.Яцуби головою Севастопольської адміністрації вчора повідомило джерело ZN.UA в Адміністрації президента.

Як повідомлялося, напередодні голова держави звільнив з посади севастопольського градоначальника Валерія Саратова. В.Саратов заявив, що В.Янукович звільнив його через низький рейтинг підтримки у регіоні. Він визнав, що рішення про підвищення у Севастополі комунальних тарифів дуже знизило його рейтинг.