Янукович привітав іудеїв України з Ханукою

09 грудня 09:57

Увечері 8 грудня іудеї всього світу, взокрема і України, почали відзначати "свято світла і вогнів" - Хануку. Свято триватиме вісім днів.

 

Президент Віктор Янукович привітав іудеїв України з нагоди свята Хануки.

«Шановні співвітчизники! Щиросердно вітаю вас зі святом Хануки. Тисячолітня традиція святкування цієї події свідчить про історичну пам'ять народу і його непохитну віру в Господа», - йдеться у привітанні президента, розміщеному на сайті глави держави.

«Нехай у ці святкові дні ханукальні вогні зігріють серця і душі, принесуть родинне тепло і затишок у ваші будинки. Бажаю всім щастя, миру і достатку», - побажав він.

Урочистості, присвячені одному з найвеселіших єврейських свят - Хануку, свята світла і вогнів, - почалися увечері 8 грудня і триватимуть вісім днів.

Назва свята походить від слова «хануккат», що в перекладі означає «освячення». Головний ритуал - запалювання ханукальних свічок на честь чуда, яке сталося в Єрусалимському Храмі після перемоги війська Ієгуди Маккавея над військами царя Антіоха в 164 році до нашої ери.

За традицією, в єврейських будинках з настанням Хануки протягом восьми вечорів запалюють святковий світильник. При цьому прийнято встановлювати ханукію на вулиці біля входу в будинок або на підвіконні - щоб її світло було видно всім. В останні десятиліття виникла традиція встановлювати великі ханукії на площах міст. !zn

Читайте також:

Папа римський оскаржив канонічну дату народження Ісуса Христа

Археологи знайшли перше не письмове підтвердження існування Віфлеєму


Давид Бен-Гуріон: ідеаліст, який утілив свою «божевільну» мрію в життя


Ізраїльські науковці знайшли єврейські гени в американських індіанців