Янукович пригрозив відставкою Кулиняку, Табачнику і Сафіулліну

03 червня 09:01

Президент України Віктор Янукович попереджає міністрів гуманітарного блоку про те, що якщо вони не змінять своє ставлення до роботи, то їх чекає доля міністра віце-прем'єра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктора Тихонова.

 

«Гуманітарний блок уряду сьогодні заслуговує на дуже низьку оцінку», - повідомив він на Раді регіонів у п'ятницю в Лівадії.

Президент звернувся до міністра культури Михайла Кулиняка, міністра освіти, науки, молоді та спорту Дмитра Табачника та голови Державної служби молоді і спорту Равіля Сафіулліна: «Якщо ви будете проводити таку політику...Ви закінчите тим, чим закінчили ваші попередники на останньому засіданні уряду».

Нагадаємо, 1 червня указами президента України зі своїх посад було звільнено віце-прем'єр-міністра України - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктора Тихонова, його першого заступника Юрія Хіврича, голову Севастопольської міської державної адміністрації Валерія Саратова. Окрім того, подав у відставку головний державний санітарний лікар Сергій Риженко.

Перед цим, 17 травня, глава держави звільнив міністра охорони здоров'я Іллю Ємця.

Раніше ZN.UA писало про те, що, окрім І.Ємця, у найближчому майбутньому вірогідні відставки міністра освіти Дмитра Табачника, міністра культури Михайла Кулиняка, віце-прем'єра Віктора Тихонова, а також міністра оборони Михайла Єжеля. При цьому відставку М.Азарова відкладено до вищої точки кипіння у суспільстві.