Янукович повідомив Коротичу, що готовий зустрітися з опозицією

25 лютого 12:37

У президента є постійне бажання зустрічатися з опозицією, але «політиканство і популізм» часто заважають об'єднувати зусилля.

 

Президент України Віктор Янукович готовий до конструктивного діалогу з опозицією. Про це він сказав під час спілкування з письменником і публіцистом Віталієм Коротичем в ефірі Першого національного телеканалу, повідомляє президентська прес-служба.

«Я отримав листа, де опозиція вимагає зустрічі з президентом. Навіщо вимагати? Я запрошував багато разів представників фракцій Верховної Ради і від опозиції і від коаліції разом з керівництвом поговорити на ту чи іншу актуальну тему ... У мене є постійне бажання зустрічатися і відчувати настрої в парламенті», - підкреслив президент.

Нагадаємо, що в п'ятницю, 24 лютого, опозиція заблокувала роботу парламенту, вимагаючи зустрічі з президентом.

Янукович зазначив: він зацікавлений у тому, щоб серед політичних сил була конкуренція ідей і пропозицій. «Я нікому не закриваю рот. Є позиція - будь ласка, висловлюйте її, є конкурентне політичне середовище - конкуруйте», - сказав він.

Водночас президент додав, що політиканство, популізм і низький рівень політичної культури часто заважають об'єднувати зусилля держави навколо інтересів громадян.

Янукович висловив переконання, що політична конкуренція в Україні має бути цивілізованою. «Я прагну до того, щоб цей процес був цивілізований у нашій країні, і ми з повагою ставилися один до одного. Щоб була певна культура відносин», - сказав він. !zn

Читайте також

Опозиція блокуватиме Раду до кінця дня (фото)

Опозиція в заблокованій Раді вимагає зустрічі з Януковичем

Опозиція розблокувала Раду і залишила залу


Януковичу вже не потрібна опозиція в Конституційній асамблеї