Янукович: Польща не може вплинути на суд над Тимошенко

29 серпня 11:29

Можливе обговорення теми арешту екс-прем'єра України Юлії Тимошенко на рівні голів різних держав ніяк не вплине на рішення українського суду. Про це заявив президент України Віктор Янукович.

 

«Наше обговорення або моє обговорення (щодо арешту Ю.Тимошенко) з ким-небудь цього питання не впливатиме на рішення суду. Це - європейська норма, це норма демократичних країн, де влада не повинна втручатися в судову систему».

Президент вкотре підкреслив, що невтручання влади у судові процеси є принциповою позицією.

Голова держави висловив переконання, що новий Кримінально-процесуальний кодекс, який готується, значно покращить ситуацію в цілому у кримінально-процесуальних питаннях, зокрема зрівняє права обвинуваченого і обвинувача.

Окрім того, президент відзначив, що у вівторок у Гданську він має намір зустрітися з президентом Польщі Броніславом Коморовським і обговорити питання відносин України та ЄС з урахуванням нинішнього головування Польщі в Європейському Союзі.

«Нам є про що поговорити - це і питання щодо підписання Угоди про створення зони вільної торгівлі, це питання підготовки угоди про Асоціацію, це лібералізація візового режиму, підготовка до конференції Східного партнерства», - сказав В.Янукович.