Янукович поділяє стурбованість Європи «багатосторонньою» справою Тимошенко

14 травня 10:26

Янукович не дозволить європейським політикам принижувати себе, і сподівається, що ситуація, подібна до історії з Тимошенко, в майбутньому в Україні не повториться.

 

Президент України Віктор Янукович поділяє стурбованість міжнародного співтовариства у ситуації з екс-прем'єром Юлією Тимошенко і вважає, що їй повинні «забезпечити якісне лікування».

«Та стурбованість (міжнародного співтовариства з питання Тимошенко - ред.), яка є, присутня і у нас», - сказав президент журналістам у Донецьку в понеділок, 14 травня.

Янукович також зазначив, що Київ прислухається до зауважень ззовні з цього питання. Разом з тим він проти приниження України.

«Дуже важливо, щоб нас не принижували», - заявив він, зазначивши, що Україна не дозволить цього робити. За словами українського президента, влада робить все, щоб подібні ситуації не повторювалися.

У той же час Янукович у черговий раз сказав, що «справа Тимошенко» багатостороння, має як об'єктивну, так і суб'єктивну сторони. «Безумовно, ми зобов'язані забезпечити якісне лікування», - підкреслив він.

Як повідомлялося, 14 травня у Брюсселі проходить нарада Ради закордонних справ ЄС, присвячена бойкоту Євро-2012 в Україні.

Раніше бойкотувати матчі Євро-2012 в Україні вирішили глава Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу і єврокомісар з питань юстиції, фундаментальних прав і громадянства Вів'єн Редінг, пізніше до ініціативи приєднався європейський комісар з питань спорту Андрулла Васіліу і - без пояснення причин - принц Вільям, а також інші. !zn

Читайте також:

Тимошенко розповіла литовському президентові, що думає не про себе, а про Україну

Обама не планує зустрічатися з Януковичем в Чикаго

Янукович вважає корисною для України паузу у відносинах з Євросоюзом

Якщо Янукович продовжить «поводити себе зарозуміло», бойкоти повторяться, - євродепутат