Янукович оприлюднив прейскурант передвиборчі «хабарі» виборцям

07 березня 09:40

В Україні до кінця року плануються масштабні соціальні програми - президент пообіцяв підвищити пенсії, повернути вклади Ощадбанку СРСР, забезпечити населення доступним житлом тощо.

 

Президент України Віктор Янукович 7 березня на розширеному засіданні Кабінету міністрів оприлюднив нові соціальні ініціативи влади, які планується реалізувати напередодні парламентських виборів.

Голова держави доручив уряду провести поетапний перерахунок пенсій, а з 1 травня - підвищити пенсії мінімум на 100 грн. За словами Януковича, підвищення пенсій торкнеться 9 млн пенсіонерів.

Також Янукович виступив з ініціативою збільшити виплату за вислугу років військовослужбовцям на 165 грн на місяць, а також підвищити на 30-50% розмір виплат 1 млн учасників війни.

За його словами, необхідно також удвічі збільшити одноразову допомогу до Дня перемоги інвалідам війни до 1720-2200 грн.

Окрім того, президент доручив уряду забезпечити виплату у червні-грудні 2012 року компенсації за знеціненими вкладами Ощадбанку колишнього СРСР у розмірі до 1 тис. грн.

Янукович також заявив, що з травня поточного року населення зможе взяти кредити за держпрограмою на покупку житла під 2-3% річних у гривні терміном на 10-15 років.

Також президент доручив уряду вжити заходів щодо активізації програми доступного житла, а місцевим органам влади знизити тиск на забудовників. !zn

Читайте також:

Янукович доручив відновити виплати «Юлиної тисячі» вкладникам Ощадбанку СРСР

З травня в Україні стартує програма іпотечного кредитування житла під 2-3% річних

Янукович зробив пенсіонерам подарунок до виборів: наказав підвищити пенсії мінімум на 100 грн