Янукович обговорив з президентом Словаччини ситуацію з Тимошенко

10 травня 11:39

Під час розмови голови української та словацької держав обговорили широкий спектр питань двостороннього порядку денного. Окрему увагу співрозмовники приділили ситуації з Тимошенко.

 

Президент України Віктор Янукович по телефону обговорив з президентом Словаччини Іваном Гашпаровичем ситуацію з екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

"Під час розмови голови української та словацької держав обговорили широкий спектр питань двостороннього порядку денного. Йшлося також про підготовку робочого візиту Гашпаровича в Україну, над яким зараз працюють дипломати двох країн. Окрему увагу співрозмовники приділили ситуації з Юлією Тимошенко у контексті початку її лікування за участю німецьких лікарів", - повідомила прес-служба президента України 10 травня.

Янукович сам сказав, що справа Тимошенко не кримінальна, - євродепутат

Окрім того, Янукович провів телефонну розмову з президентом Молдови Ніколає Тимофті.

"Під час бесіди президенти України та Молдови обговорили деталі робочої зустрічі, яка повинна відбутися 11 травня. Завтра сторони планують обговорити актуальні питання двосторонніх відносин", - підкреслюється в повідомленні.

Як повідомлялося, 8 травня Міністерство закордонних справ України повідомило про перенесення саміту в Ялті на невизначений термін після того, як президенти більшості країн відмовилися приїхати в Україну. Частина з них мотивувала своє рішення відсутністю часу, а частина - проблемами навколо колишнього прем'єр-міністра.

Однозначно про свою присутність на саміті заявили лише лідери Литви, Польщі, Словаччини і Молдови. !zn

Читайте також:

Італійський парламент вимагає звільнити Тимошенко

Кузьмін заявив, що синців Тимошенко ніхто не бачив

Янукович сам сказав, що справа Тимошенко не кримінальна, - євродепутат