Янукович не буде втручатися в роботу Ради, - Мірошниченко

25 травня 10:34

Янукович не буде втручатися в ситуацію з роботою парламенту. Представник президента у Верховній Раді наголосив, що кожна сила має право на свою точку зору і кожен правий по-своєму.

 

Представник президента у Верховній Раді України, народний депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко заявив, що президент України Віктор Янукович не буде втручатися в роботу ВР.

«Я не думаю, що президент буде втручатися в роботу парламенту. Він поважає єдиний законодавчий орган країни і захищатиме мовні права громадян України. А кожна сила має право на свою точку зору і кожен правий по-своєму», - заявив він.

Окрім того, Мірошниченко заявив, що розпуск парламенту це не обов'язок президента, а його право.

Відзначимо, раніше спікер ВР Володимир Литвин запропонував парламенту саморозпуститися через небажання лідерів фракцій шукати компроміс у питанні вирішення «мовного питання».

Вечірня сесія Верховної Ради закінчилася бійкою. Закон про мови не прийняли (відео)

Як повідомлялося, ранкове засідання Верховної Ради України (ВР) не відкрилося через блокування трибуни і президії депутатами від БЮТБ і НУ-НС. Народні депутати заблокували трибуну задовго до початку пленарного засідання. Близько 40 депутатів від БЮТБ і НУ-НС перекрили підходи до президії і саму трибуну.

Депутати розвісили у президії плакат із зображенням президента України Віктора Януковича, прем'єр-міністра Миколи Азарова і міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника і написом «Знищуєш мову - знищуєш країну».

У свою чергу спікер заявив, що бійка у Верховній Раді при спробі прийняти закон про російську мову остаточно зруйнувала парламентаризм в Україні, у зв'язку з чим розумно розпустити парламент, додавши, що засідання 25 травня не буде. !zn

Читайте також:

Регламентний комітет Ради визнав, що покарання за чергову бійку в парламенті ніхто не зазнає

Прокуратура доручила МВС розібратися з бійкою в Раді

Вечірня сесія Верховної Ради закінчилася бійкою. Закон про мови не прийняли (відео)

Ще дві фракції відмовилися голосувати за законопроект щодо мовного питання