Янукович має намір обговорити з Медвєдєвим газову проблему

27 червня 11:16

Янукович на зустрічі з Медвєдєвим сподівається знову підняти тему перегляду газових контрактів з Росією, а також обговорити торговельно-економічні питання.

 

Глава російського уряду Дмитро Медвєдєв прибув в Україну з робочим візитом.

У Києві Дмитро Медвєдєв зустрінеться з президентом Віктором Януковичем і візьме участь у дев'ятому засіданні Комітету з питань економічного співробітництва Російсько-української міждержавної комісії.

Особливу увагу глава російського уряду має намір звернути на проблему забезпечення законних прав російських інвесторів в Україні. «Це питання має пріоритетне значення для розширення інвестиційного співробітництва та реалізації великих спільних економічних проектів», - сказало джерело в уряді.

Окрім того, за його словами, буде порушено питання про прискорення ратифікації Україною Договору про зону вільної торгівлі СНД (у Росії ратифікаційні процедури завершені у квітні поточного року).

Президент України Віктор Янукович на зустрічі з Медвєдєвим заявив що хотів би обговорити з прем'єром РФ «по-крупному» питання торгово-економічних відносин і газове питання.

«Хотів би з вами обговорити по-крупному ті питання, які для нас є дуже чутливими, перш за все, торговельно-економічні. Звичайно, не приховую, що мене продовжує серйозно хвилювати газова проблема», - сказав Янукович.

Президент України також повідомив, що підкомісії українсько-російської міждержавної комісії підготували «достатній пласт пропозицій», готових до прийняття рішень.

«Я так розумію, що ви приїхали, щоб поставити свій вердикт з тих питань, які ми готуємо на міждержавну комісію», - підкреслив глава української держави.

При цьому він висловив упевненість, що у сторін буде прогрес у всіх напрямках.

Янукович також висловив сподівання, що зустріч російського прем'єра з українським колегою Миколою Азаровим буде плідною.

Азаров у Москві побачив бажання Путіна і Медвєдєва вирішувати газове питання

«Ми як стратегічні партнери, звичайно, повинні думати над нашими спільними рішеннями в питаннях інтеграції наших економік», - сказав президент.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров напередодні повідомив, що ця тема буде основною в ході візиту Дмитра Медвєдєва в Україну і запланованої зустрічі президентів Росії та України 12 липня.

В ході засідання комітету планується також розглянути актуальні питання взаємодії в торговельно-економічній сфері, заходи щодо подальшого збільшення взаємного товарообігу, перспективи кооперації у сферах енергетики, транспорту, авіабудування, космосу, в агропромисловому комплексі, в кредитно-фінансовій і науково-технічній галузях, а також тематику міжрегіонального та прикордонного співробітництва.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. З 9 травня поточного року Тимошенко проходить курс лікування в ЦКЛ № 5 в Харкові. !zn

Читайте також:

Предметні переговори щодо газу з Росією продовжаться тільки після оцінки ГТС

Азаров спробує умовити Медвєдєва пустити в Україну туркменський газ по російській «трубі»

Росія погодилася з участю Європи в українському газотранспортному консорціумі

Україна хоче будувати газопроводи і добувати газ у Туркменістані

Янукович знайшов «точку дотику» газових інтересів Росії та України