Янукович має намір до кінця року здійснити «кадрові зачистки»

14 сiчня 12:26

Президент Віктор Янукович має намір до 13 грудня ухвалити кадрові рішення стосовно чиновників, які брали участь у розробці Податкового кодексу. Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу «Інтер» у неділю.

 

Президент Віктор Янукович має намір до 13 грудня ухвалити кадрові рішення стосовно чиновників, які брали участь у розробці Податкового кодексу. Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу «Інтер» у неділю.

«Швидше за все, наступного тижня я прийму рішення кадрові щодо деяких чиновників», - сказав президент.

Янукович вважає, що ті чиновники, які готували Податковий кодекс, незадовільно виконали свою роботу.

«Я хочу з одного боку висловити обурення тим, що я змушений був піти на вето, у зв'язку з тим, що ті люди, чиновники, які несуть відповідальність за своєчасний і якісний документ, у даному випадку Податковий кодекс, не відпрацювали це питання належним чином», - зазначив він.

Президент вважає, що вони знехтували точкою зору суспільства, у той час як прийняття таких важливих рішень має грунтуватися на громадській підтримці.

Нагадаємо, заступник голови Верховної Ради, представник БЮТ Микола Томенко вважає, що за підсумками історії з прийняттям Податкового кодексу президент Віктор Янукович звільнить максимум кількох заступників деяких керівників.

Раніше Янукович звільнив з посади заступника міністра фінансів України Тетяну Єфименко. Вона була одним із авторів Податкового кодексу.

2 грудня фракція «БЮТ-Батьківщіна» виключила зі свого складу сім народних які голосували за Податковий кодекс із поправками президента.

3 грудня, президент Янукович заявив, що наступного тижня може ухвалити кадрові рішення стосовно деяких посадових осіб, які були відповідальними за розробку Податкового кодексу.

Раніше президент України Віктор Янукович застосував вето до Податкового кодексу. За словами прем'єр-міністра Миколи Азарова, ветувати прийнятий парламентом Податковий кодекс було спільним рішенням президента і Кабінету  міністрів.

Окрім того, президент звільнив Сергія Мельника з посади першого заступника міністра аграрної політики. Причина такого кадрового рішення у відповідному указі не називається.

За матеріалами Комментарии